top of page

GASTROENTEROLOŠKA AMBULANTA

Gastroenterologija je grana interne medicine koja se bavi bolestima  probavnog sistema koji čine jednjak, želudac, dvanaestopalačno crijevo, tanko i debelo crijevo, jetra, žučna kesa i žučni kanali i gušterača.

ANOSKOPIJA

U ordinaciji se obavlja i anoskopija, kojom se pregleda distalni dio rektuma radi pregleda hemoroida, rascjepa, fistuloznih kanala i tumefakcija analne regije.

EZOFAGOGASTRODUDENOSKOPIJA

Ezofagogastroduodenoskopija se najčešće preporučuje kod  bolova u trbuhu, povraćanja, nadutosti, gorušica, podrigivanja, otežanog i bolnog gutanja, sumnje na krvavljenje iz gornjih dijelova organa za varenje. Ova metoda omogućuje kontrolu premalignih stanja kao što je Barrettov jednjak, vizuelni uvid i biopsiju uočenih promjena.

PODVEZIVANJE HEMOROIDA - GUMI LIGATURE

Postavljanje GUMI LIGATURA je trenutno najsavremenija svjetska metoda ambulantnog liječenja hemoroida. Veoma smo ponosni na naš stručni kadar koji prati svjetske trendove i što možemo da Vam ponudimo uslugu koja ne zaostaje za vodećim medicinskim centrima širom svijeta!

Ova metoda se koristi za liječenje hemoroida prvog, drugog i početnog trećeg stepena. Postupak je bezbolan, traje nekoliko minuta, nije potrebna priprema prije zahvata i izvodi se bez anestezije. Ono sto smatramo za najveću prednost je što pacijenti ne doživljavaju neprijatne senzacije a nakon obavljene procedure, sami odlaze kući i bave se redovnim aktivnostima uz umjeren fizički napor prvih nekoliko dana.
Širom svijeta se pokazala izuzetno visoka stopa uspješnosti (preko 95% pacijenata navodi da osjeća puno manje tegoba nakon postavljanja gumi ligatura!).

Anoskopija, Pregledi gastroenterologa, Poliklinika Semiz
Gastroskopija, Pregledi gastroenterologa, Poliklinika Semiz
bottom of page