top of page

HEMATOLOŠKA AMBULANTA

Ljekar subspecijalista hematolog se bavi dijagnozom i liječenjem urođenih i stečenih poremećaja krvi od kojih su najčešće: anemije, poremećaji zgrušavanja krvi, zloćudne bolesti krvi ( leukemije,...) kao i bolestima limfnog tkiva (slezine i limfnih čvorova).

Najčešći razlozi zbog kojih se pacijenti javljaju hematologu su malaksalost, zujanje u ušima, vrtoglavica, lupanje srca, noćni grčevi u mišićima ruku i nogu, gubitak apetita, muka, gađenje, glavobolja, poremećaj vida, povišena temperatura, promjene na koži u vidu modrica, pad imuniteta i sklonost ka infekcijama, bolovi u kostima, tromboze dubokih vena i otoci ekstremiteta, produženo krvavljenje nakon povrede, kao i promjene na limfnim čvorovima.

Naša ustanova pruža kompletnu laboratorijsku obradu iz domena hematologije, uključujući i ispitivanje hemostaze i koagulacije kod trombofilija .
Velika grupa nasljednih i stečenih poremećaja zgrušavanja krvi (označenih kao trombofilija ) su karakteristične po sklonošću trombozi. Naročito mogu da budu povezane su s rizikom poremećene trudnoće: intrauterina smrt ploda, ponavljajući pobačaji, intrauterini zastoj u rastu ploda, preeklampsija, abrupcija posteljice i prijevremeni porođaj.

bottom of page