KARDIOLOŠKA AMBULANTA

Kod kardioloških pregleda se posebna pažnja obraća na najčešća oboljenja kardiovaskularnog sistema u cilju što brže dijagnostike i liječenja. Uska povezanost naše Poliklinike sa referentnim kardiološkim i kardio-hirurškim centrima regiona omogućava brzu i efikasnu intervenciju.

Uz kardiološke preglede, subspecijalisti prof. dr  Jasmin Čaluk i mr. sc. med. dr Adnan Delić rade i UZ srca, ergometriju, 24-časovni Holter EKG, te kontrole pacemaker-a.

HOLTER SRCA
 

24-satni i 48-satni Holter srca je kontinuirano snimanje rada srca koje dijagnostikuje sve poremećaje u radu srca tokom različitih aktivnosti i tako postavlja indikaciju za elektrofiziološka ispitivanja  i ev. različite kardiohirurške intervencije.

KONTOLA RADA PEJSMEJKERA

 

Kontrola rada pejsmejkera je neophodna  kao redovna kontrola, ali je potrebna i u slučaju nepredviđenih smetnji ili tegoba bolesnika.

To je brza, bezbolna i jednostavna metoda

ERGOMETRIJA

 

Ergometrija je test opterećenja kojim se ispituje stanje prokrvljenosti, tj. urednost snabdijevanja srčanog mišića krvlju.

Ona može da ukaže na postojanje srčane ishemije, potrebu daljnje dijagnostike, te tako pravovremeno može da spriječi nastanak infarkta srca.

ULTRAZVUK SRCA

 

 

KARDIOLOŠKI PREGLED

© ZU SC POLIKLINIKA SEMIZ

Kralja Aleksandra br.1
79101 Prijedor, RS, BiH
  • w-facebook

tel/fax  + 387 (0) 52 231 872

mob     + 387 (0) 65 825 255

 

poliklinikasemiz@gmail.com